ArtAZ

Το νέο artAZ είναι το πρώτο site που υλοποιήθηκε με τη νέα version του cms μου. Η πλατφόρμα είναι asp.net 4 και η επικοινωνία με την βάση δεδομένων γίνεται με Entity Framework 4.

Χρησημοποιήθηκαν δύο γλώσσες, το σύστημα υποστηρίζει πολλαπλές γλώσσες. Το πολυγλωσσικό σύστημα επεκτείνεται ακόμα και στις RSS τροφοδοσίες.

Η εφαρμογή απαρτίζεται από την βασική λειτουργία δυναμικής διαχείρισης σελίδων και περιοχών, φόρμας επικοινωνίας, και διαχείριση νέων.

Η διαχείριση νέων επεκτάθηκε ώστε να περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες και "ειδικό βάρος" των αναρτήσεων. Με αυτό τον τρόπο καθώς οι συντάκτες εισάγουν άρθρα, και χαρακτηρίζοντάς τα με διάφορες παραμέτρους αυτά παίρνουν την θέση τους και σε σελίδες και λίστες. Το σύστημα νέων εμπλουτίστηκε με μηχανισμό διαχείρισης σχολίων ώστε να υπάρχει και μια μηχανή blog. Στις σελίδες του blog χρησημοποίησα τον πλούτο του περιεχομένου ενφανίζοντας στο back ground τα έργα τέχνης.

Πρόσθεσα έναν banner manager που υποστηρίζει, εικόνες και flash. Επίσης η διαχειριστές έχουν μηχανισμό δημιουργίας και μαζικής αποστολής news letter, με αναφορές και διαφημιστικές καμπάνιες. Επίσης στο σύστημα υπάρχει μηχανισμός διαχείρισης επαφών.

Για το project δημιούργησα μηχανισμό διαχείρισης των καλιτεχνών και των έργων τους, όπου εκμεταλεύτηκα την μηχανισμό tags που έχα για τα νέα και δεν χρειάστηκε να δημιουργήσω κατηγορίες.

Επειδή το site έχει αρκετές εικόνες και γραφικά έδωσα βάρος στο πόσο "γρήγορα" πρέπει να φορτώνουν οι σελίδες. Πολύ χρήσιμο βρήκα το νέο μοντέλο View State που υπάρχει στο asp.net 4 αλλά και τα Master Pages.

Από πλευράς client script έχει λίγο jQuery σε συμπληρωματικό ρόλο όμως.
Τα αποτελέσματα του SEO, αν και νωρίς, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, και πιστεύω πως ο χρόνος θα μας δικαιώσει.

Πλοηγηθείτε στο http://artaz.gr/el/NEWS/2010/11/3/νεο-artaz-τι-ειναι-νεο.aspx για να διαβάσετε την περιγραφή των διαχειριστών για την λειτουργικότητα του site.

Όπως θα δείτε και στα banners το e shop είναι ακόμα στο laptop μου, αλλά σύντομα θα είναι επάνω και αυτό.

Ρίξτε του μια ματιά ή και δύο, τρεις...










Comments

No responses to “ArtAZ”

Post a Comment